fbpx

De diensten van SPOT Mediation?

Het antwoord op de vraag voor wie SPOT Mediation werkt is simpel: Voor iedereen die de intentie heeft, hoe moeilijk het soms ook kan zijn, om samen tot een oplossing te komen zonder daarvoor een rechtszaak en langdurige juridische strijd te starten. Zo kan SPOT Mediation uit Harderewijk worden ingezet bij:

Voor wie op een eerlijke manier in goed overleg wilt scheiden, is er echtscheidingsmediation. Dit is misschien wel de meest bekende variant van Mediation.

Het doel is om samen met je aanstaande ex-partner zorg te dragen voor een goede en eerlijke afwikkeling van jullie echtscheiding. Onderdeel van het traject kan zijn het opstellen van een echtscheidingsconvenant, het opzetten van een ouderschapsplan en het maken van een boedelscheiding. SPOT Mediation uit Harderwijk zal jullie hierbij helpen.

Een echtscheiding daar zit niemand op te wachten, komt altijd ongelegen en is nooit fijn. Door een ervaren mediator in te zetten weten jullie zeker dat ieders belangen op een eerlijke en goede manier behartigd worden. Door in goed overleg met elkaar aan de slag te gaan, komen er constructieve oplossingen en afspraken. Op deze manier kunnen jullie deze nare periode snel achter jullie laten.

SPOT Mediation helpt jullie door dit moeilijke proces heen.

Voor wie problemen ervaart in een relatie, biedt SPOT Mediation uit Harderwijk uitkomst. Soms loopt een relatie niet meer soepel en ontstaan er problemen binnen de relatie. Partners maken elkaar verwijten, zoeken hun aandacht buiten de deur of er is sprake van bijkomende problemen zoals alcoholmisbruik. Het is niet altijd makkelijk om  samen, op een goede manier een oplossing te vinden.

Waarom kiezen voor relatie mediation?

Relatiegesprekken, ook wel relatietherapie genoemd zijn bij SPOT Mediation zeer verhelderend. Het kan prettig zijn om op deze manier de relatie te onderzoeken, maar het kan ook heel direct zijn. Uitdagingen worden zichtbaar en nieuwe mogelijkheden komen aan het licht. Rust vinden en oplossingen zoeken, is het uiteindelijke doel. Je leert beter om te gaan met wederzijdse opmerkingen en creëert respect voor elkaar. Jullie krijgen de kans om samen de liefde voor elkaar weer te voelen en te ervaren.

SPOT Mediation uit Harderwijk onderzoekt met beide partners hoe ze met elkaar omgaan en wat dit voor hun leven betekend. SPOT Mediation uit Harderwijk heeft enorm veel ervaring op het gebied van relatietherapie en ontdekt waar de relatie niet lekker loopt en komt met heldere en actieve coaching en begeleiding om het probleem aan te pakken.

Neem vandaag nog de proef op de som en vraag een eerste gratis gesprek aan bij een SPOT Mediation

Relatie mediation kan helpen wanneer er twijfels zijn over wel of niet uit elkaar gaan. Voor wie een periodieke onderhoudsbeurt wilt voor zijn relatie, kan relatie mediation ook een goede keuze zijn.

Wanneer blijkt dat het beter is om de relatie te beëindigen, is SPOT Mediation uit Harderwijk er voor jullie om deze lastige beslissing in goede banen te brengen.

Wanneer er binnen een arbeidsrelatie een conflict ontstaat, kan het helpen een ervaren mediator in te zetten. Onder begeleiding van SPOT Mediation uit Harderwijk zoeken jullie samen naar de beste oplossing voor het conflict. Een mediator is geen rechter die een beslissing oplegt, maar een onafhankelijke en neutrale gespreksleider.

De mediation bestaat uit een aantal gesprekken. Hierin begeleidt SPOT Mediation uit Harderwijk werknemer en werkgever om  tot de kern van het conflict te komen. Beide partijen mogen actief  meedenken over een oplossing. In veel gevallen is er een oplossing mogelijk die rekening houdt met de belangen van beide partijen.

De ervaren mediator maakt echt het verschil door op een constructieve en fijne manier een oplossing te vinden die soms net even verder gaat.

Vertrouwelijkheid

Voorafgaand aan de mediation komen er een aantal afspraken over het traject op papier. Deze afspraken komen vervolgens in een mediationovereenkomst. In deze overeenkomst zal onder andere staan dat alles wat er tijdens de mediation besproken wordt, vertrouwelijk en geheim blijft. Hierin staat ook dat beide partijen zich in zullen zetten om tot een passende oplossing te komen.

Dit betekent dat alle betrokkenen aan derden geen mededelingen mogen doen wat er tijdens de mediationgesprekken besloten is. Door deze geheimhouding kunnen beide partijen open met elkaar praten. Zonder het risico te lopen dat de andere partij de inhoud van de gesprekken met derden bespreekt of hierover mededelingen doet.

Vrijwilligheid

Een ander belangrijk aspect van mediation is wederzijdse vrijwilligheid. Een arbeidsmediation kan alleen in gang gezet worden als de werknemer en werkgever het conflict samen op willen lossen. Niemand kan verplicht worden om mee te doen aan mediation.

Deze vrijwilligheid geldt ook gedurende het mediationtraject. Als één van de partijen op enig moment de mediation zou willen beëindigen, dan kan dat. De andere partij moet dit accepteren, ongeacht de reden.

Een droevige gebeurtenis komt los in de familie. Een overlijden van een dierbaar persoon.

Na het overlijden moet natuurlijk de erfenis worden geregeld. Een moeilijk en emotioneel proces. Maar wat als er een conflict ontstaat over de uitvoering van het testament? Of wat als er helemaal geen testament is?

SPOT Mediation uit Harderwijk is er voor jullie in deze moeilijke periode. In constructieve gesprekken begeleid de mediator van SPOT Mediation jullie bij deze nalatenschap mediation. Door samen met elkaar onder begeleiding van een professionele gespreksleider in gesprek te gaan komen jullie weer tot de juiste inzichten en oplossingen.

De mediator is onpartijdig en niet betrokken in het conflict. Zo wegen alle belangen op precies de juiste manier en werken we toe naar constructieve oplossingen.

Waar nodig leggen we de zaken vast op papier en lossen het hele conflict op.

In de beste families kan het voorkomen,  onderlinge ruzie. Meestal komt dit vanzelf weer goed. Maar soms is er extra hulp nodig. En ben je opzoek naar een Mediator voor jullie familieruzie (in Harderwijk) om dit probleem voor nu en altijd eens uit te praten?

Het is niet raar, of verkeerd om een mediator in te zetten wanner jullie er onderling niet meer uitkomen. SPOT Mediation heeft de ervaring, kennis en kunde in huis om jullie weer met elkaar in gesprek te krijgen, de lucht te zuiveren en voor eens en altijd een streep onder het probleem te zetten.

Hoe?
Lees dat hier 

Een conflict met uw buren? Erg vervelend. Gelukkig is daar een oplossing voor!

SPOT Mediation uit Harderwijk is er voor wie een hoogoplopend conflict heeft met bijvoorbeeld de buren. Een schutting die te hoog is, geluidsoverlast of een andere probleem welke het woongenot ernstig verstoren.

SPOT Mediation uit Harderwijk is de onafhankelijke partij welke bij een eventueel conflict op kan treden als bemiddelaar en gespreksleider. De mediator van SPOT Mediation gaat gezamenlijk met alle betrokken partijen in gesprek. Het doel is om tot een gemeenschappelijke oplossing te komen.

Gemaakte afspraken worden, wanneer de situatie hier om vraagt, op papier gezet. Indien nodig kunnen deze geborgd worden door een notaris. Dan hebben jullie een rechtsgeldig document die er voor zorgt dat jullie elkaar kunnen en mogen houden aan de gemaakte afspraken.

Een conflict met uw buren? Neem dan vandaag nog contact op met SPOT Mediation en kijk wat er voor jullie mogelijk is!

(Klik op het onderwerp waar u meer over wenst te lezen)

SPOT Mediation

Specialismes

SPOT Mediation heeft zich zoals je ziet op een breed spectrum gespecialiseerd om partijen weer met elkaar in gesprek te krijgen. Een professionele gesprekspartner die bij diverse conflicten echt het verschil weet te maken door een met nuchtere, directe, assertieve maar met humor aanpak het conflict om te zetten naar een oplossing.

Mediation met een extra zorgbehoefte

SPOT Mediation heeft een uniek specialisme: wanneer één van de betrokkenen te maken heeft met, autisme (ASS), PTSS, AD(H)D, narcisme, borderline of hoogsensitiviteit. Zal SPOT Mediation het verschil maken. Door de  jarenlange ervaring met deze bijzondere uitdagingen, spreekt SPOT Mediation de juiste taal en weet deze te vertalen naar praktische en werkbare oplossingen.

Voor- en nadelen van mediation

Voor- en nadelen van mediation

SPOT Mediation is helder in wat een traject bij SPOT Mediation voor jou kan beteken. Dat kan niet zonder de voor- en nadelen van mediation, in vergelijking met een gerechtelijke procedure, te vertellen.

Enkele voordelen:
 • snelheid Een mediationtraject bestaat meestal uit slechts enkele gesprekken. Daardoor zal dit traject sneller afgerond worden dan een lange, gerechtelijke procedure. Een gerechtelijke procedure kost al snel anderhalf tot twee jaar. Het doel bij een mediation is om binnen een zo kort mogelijke tijd tot een getekende oplossing te komen. Zo weet je snel waar je aan toe bent.
 • de kosten Deze zijn echt een stuk lager dan de kosten van een gerechtelijke procedure. SPOT Mediation is één van de goedkoopste mediators in de regio Harderwijk zonder maar iets af te doen aan de kwaliteit. In tegendeel zelfs bewijst de enorme klanttevredenheid!
 • eerlijke inspraak Bij mediation heeft iedereen inspraak in de oplossing. Bij een gerechtelijke procedure legt de rechter na lang en duur procederen een beslissing op en hebben jullie het daar maar mee te doen.
 • bewaken van de prettige verstandhoudingen Mediation heeft een informeel en prettig karakter. Dit leidt er toe dat de verhoudingen tussen partijen goed kunnen blijven en op een goede manier afgesloten kunnen worden.
 • er is ruimte voor creatieve oplossingen Door te kijken naar de oplossingen kan de mediation bij SPOT Mediation soms verrassende, creatieve oplossingen brengen. Desgewenst kan dit zelfs een bindende oplossing worden.
 • win-win resultaat Hierdoor is er een hogere acceptatiegraad. Immers: er zijn geen verliezers alleen maar winnaars.

Enkele Nadelen:
 • rol mediator De mediator mag geen oplossing afdwingen. Daarmee is het uiteindelijke resultaat helemaal afhankelijk van de houding en inspanning van beide partijen.
 • als de mediation mislukt, is er vaak alsnog een langdurige en kostbare gerechtelijke procedure nodig om het conflict tot een einde te brengen.

Kinderen

SPOT Mediation uit Harderwijk is er ook wanneer er belangen van kinderen (0 tot 18 jaar) meespelen. De mediator heeft jarenlange ervaring in de coaching en begeleiding van deze doelgroep. Kinderen weten steeds beter wat ze willen en hebben ook hun eigen stem in de echtscheiding. Belangrijk  is dus ook dat er passende aandacht is voor de kinderen!

Kennismaken is gratis en vrijblijvend!

Niks is zo belangrijk als een goed gevoel hebben bij de mediator en vertrouwen hebben in de geboden diensten. Daarom is een kennismakingsgesprek bij SPOT Mediation ALTIJD gratis en geheel vrijblijvend. In dit gesprek maken we niet alleen kennis met elkaar en bespreken we  ook wat we voor elkaar kunnen betekenen, maar gaan we ook op zoek naar de haalbaarheid en eventuele extra wensen en behoeftes. Pas als het voor alle betrokken partijen goed en passend voelt, starten we de mediation, eerder niet!

Meer weten over jullie Mediator, Paul dat leest u hier

SPOT Mediation is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met zaterdag tussen 09:00 en 21:00 uur. Bel gerust op: 0341 – 798 573 of stuur een e-mail middels het onderstaande formulier, dan bellen wij jou!

  Ga naar WhatsApp
  1
  Direct persoonlijk contact?
  WhatsApp met SPOTMediation
  Niks is zo belangrijk als direct en persoonlijk contact. Neem daarom direct via WhatsApp contact op met uw Mediator Paul Middendorp