SPOT Mediation

Het kind staat centraal

SPOT Mediation uit Harderwijk is er wanneer er belangen van kinderen op het spel staan. Een echtscheiding, het beëindigen van een relatie of een gezinsconflict laat diepe sporen na bij een kind.

Kinderen kunnen zichzelf de schuld geven. Ook kunnen kinderen bijvoorbeeld terecht komen in een loyaliteitsconflict: ze hebben het gevoel te moeten kiezen tussen hun papa en mama, maar willen dit helemaal niet.

Kinderen mogen en hoeven niet de dupe te worden van een conflict. SPOT Mediation uit Harderwijk heeft net dat beetje extra speciale aandacht voor uw kinderen. De mediator heeft jarenlange ervaring in de coaching en begeleiding van kinderen die te maken hebben met echtscheidingen, het beëindigen van een relatie of gezinsconflict.

Kinderen weten steeds beter wat ze willen en hebben ook hun eigen stem. Dat mag! Ze hebben het recht om  te spreken en verdienen het om gehoord te worden.

In gesprek met de mediator

SPOT Mediation uit Harderwijk gaat, als dat wenselijk is en van beide ouders mag, één op één in gesprek met het kind. Hoe staat het zelf in de situatie? En wat zou het zelf willen? Hoe ziet het zelf de verdeling voor zich? Wanneer er meer begeleiding nodig is, kan SPOT Mediation helpen door het inzetten van gerichte coaching van SPOT Coaching.

Mediator Harderwijk

Rechten van het kind tussen de 12 en de 16

Vaak wordt gedacht dat een kind vanaf 12 jaar  zelf de zorgverdeling mag kiezen. Dat is niet waar. Vanaf 12 jaar hebben ze een belangrijke stem in het proces en zal de rechter hun mening serieus nemen. Toch zijn de ouders tot hun 18e verjaardag verantwoordelijk, middels het ouderlijk gezag, over waar het kind is.

Daarom wil SPOT Mediation het kind spreken, zodat deze belangrijke stem meegenomen kan worden in de mediation. Op die manier wordt gezocht naar overeenstemming in het hele proces om de situatie zo passend mogelijk te regelen.

Naar de mening van een kind tussen de 12 en 16 jaar moet geluisterd worden en waar kan rekening mee gehouden worden. Toch als het er op aankomt beslissen de ouders de belangrijke dingen, zoals hoe de zorgverdeling is. Dit  wordt vastgelegd in het ouderschapsplan.

Een mediator faciliteert deze gesprekken, maar heeft geen aandeel in de beslissing. Dit heeft alleen een rechter. Wanneer de partners er niet uitkomen, zal er een verzoek gedaan moeten worden bij een rechter om de zorgverdeling uit te spreken. Een kind tussen de 12 en 16 jaar kan een brief naar de rechter sturen als deze het niet eens is met de zorgverdeling. De rechter zal dan uitspraak doen.

Veel ellende en oplopende juridische kosten kunnen bespaard worden door in een vroeg stadium te luisteren naar de wensen van uw zoon of dochter. De mediator van SPOT Mediation uit Harderwijk heeft hier tijd en aandacht voor. Alle partijen zijn belangrijk; zeker ook het kind!

Rechten van het kind ouder dan 16

Natuurlijk mag een kind boven de 16 meedenken met de zorgverdeling en eventuele wensen hierin uitspreken. Toch bepalen de gezaghebbende ouders de zorgverdeling. Om het zo goed mogelijk te regelen, is het belangrijk te luisteren naar de wensen van het kind en deze in de mediation mee te nemen.

Wanneer de partners er niet uitkomen, is de rechter de enige die hier een bindende uitspraak over mag doen. Dit is niet in het belang van het kind.

Alimentatie

Alimentatie wordt tot de 18e verjaardag aan de ouders betaald. Wanneer een kind voor de 18e verjaardag het huis uit gaat, mag de alimentatie rechtstreeks aan het kind betaald worden. Voorwaarde hiervoor is dat de alimentatie betalende ouder hiermee akkoord gaat.
Na de 18e verjaardag krijgt het kind de alimentatie zelf op de rekening bijgeschreven. In principe is dit tot de 21ste verjaardag, tenzij het kind een betaalde fulltime baan heeft.

Het kennismakingsgesprek is altijd gratis!

Niks is zo belangrijk als een goed gevoel hebben bij uw Mediator. Daarom is het kennismakingsgesprek bij SPOT Mediation altijd gratis en geheel vrijblijvend.

SPOT Mediation is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met zaterdag tussen 09:00 en 21:00 uur. Bel gerust op: 0341 – 798 573 of stuur een e-mail middels het onderstaande formulier, dan bellen wij jou!


    SPOT Mediation

    SPOT Mediation de Mediator uit Harderwijk, bij Echtscheidingsmediatior, scheiden, familie mediation. Een ervaren Mediator. Werkzaam in de regio:
    Harderwijk, Zeewolde, Dronten, Lelystad, Biddinghuizen, Swifterbant, Almere, Nunspeet, Nijkerk, Ermelo, Putten, Amersfoort, Bunschoten Spakenburg, Soest, Leusden, Hovelaken, Barneveld, Hierden, Elspeet, Uddel, Garderen, Voorthuizen, Hulshorst, ’t Harde, Oldebroek en Elburg