fbpx

Mediation in plaats van een juridische procedure

Waarom kiezen voor mediation?

Rechtszaken kosten enorm veel tijd en geld. Wanneer je betrokken bent geraakt bij een conflict wil je niks liever dan zo snel mogelijk een goede oplossing hebben voor je probleem.

Door te kiezen voor een onafhankelijk mediator kunnen jullie op een snelle verantwoord een bovenal betaalbare manier weer met elkaar in gesprek komen. SPOT Mediation treed op als professioneel gesprekspartner en brengt alle partijen weer met elkaar in gesprek. In fijne constructieve gesprekken zoeken we samen een oplossing.

Soms logische, soms creatieve of uitdagende oplossingen zodat jullie in een zo kort mogelijke tijd een passende oplossing hebben voor jullie conflict en weer verder kunnen.

Wat als mediation niet lukt?

Helaas komt het in minder dan 5% van de gevallen voor dat een mediation niet succesvol kan worden afgesloten bij SPOT Mediation uit Harderwijk. Dit kan omdat er bijvoorbeeld één van de partijen niet meer wil meewerken aan een oplossing of dat er in onderling goed overleg geen passende oplossing gevonden kan worden.

Mediation bemiddeld in een goed gesprek maar draagt geen oplossingen aan of legt geen oplossingen op. Wanneer we er alles aan gedaan hebben kan het voorkomen dat partijen er alsnog voor kiezen om en advocaat in de hand te nemen en de zaak voor te leggen aan de rechtbank welke dan wel een bindende uitspraak zal doen.

SPOT Mediation en mijn zaak loopt bij de rechter?

Mocht het zo zijn dat je zaak bij de rechter loopt, dan kunt je nog steeds kiezen voor mediation. Je kunt ons op eigen verzoek benaderen, maar dit kan ook via de rechter. Het is belangrijk om tot een oplossing te komen, waarbij het een fijner gevoel zal geven als dit samen is gelukt, dan gedwongen opgelegd door een rechter.

Rechtszaken met mediation

Mediation is mogelijk bij civiele zaken, familierechtelijke zaken, bestuursrechtelijke zaken en belastingzaken. In sommige gevallen is het mogelijk bij strafzaken. Als het gaat om vreemdelingenzaken dan is mediation niet mogelijk.

Het grote voordeel is dat u ook niet-juridische aspecten in uw oplossing kunt betrekken. Dat is bij een procedure bij de rechter niet mogelijk.

Tijdens het traject bij SPOT Mediation uit Harderwijk wordt de procedure bij de rechter stilgelegd. In strafzaken blijft de zittingsdatum wel vast staan. Als de bemiddeling niet slaagt, wordt de procedure bij de rechter hervat.

Kennismaken is gratis en vrijblijvend!

Niks is zo belangrijk als een goed gevoel hebben bij de mediator en vertrouwen hebben in de geboden diensten. Daarom is een kennismakingsgesprek bij SPOT Mediation ALTIJD gratis en geheel vrijblijvend. In dit gesprek maken we niet alleen kennis met elkaar en bespreken we  ook wat we voor elkaar kunnen betekenen, maar gaan we ook op zoek naar de haalbaarheid en eventuele extra wensen en behoeftes. Pas als het voor alle betrokken partijen goed en passend voelt, starten we de mediation, eerder niet!

Meer weten over jullie Mediator, Paul dat leest u hier

SPOT Mediation is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met zaterdag tussen 09:00 en 21:00 uur. Bel gerust op: 0341 – 798 573 of stuur een e-mail middels het onderstaande formulier, dan bellen wij jou!

    Ga naar WhatsApp
    1
    Direct persoonlijk contact?
    WhatsApp met SPOTMediation
    Niks is zo belangrijk als direct en persoonlijk contact. Neem daarom direct via WhatsApp contact op met uw Mediator Paul Middendorp