fbpx

Wat is Mediation?

Mediation betekend letterlijk; bemiddelen, in onderling overleg zoeken we een oplossing voor een conflict die jullie hebben. Wanneer je kiest voor mediation wil je een conflict tussen meerdere partijen oplossen. Hierbij treedt SPOT Mediation uit Harderwijk op als onbevooroordeelde en onafhankelijke professioneel gesprekspartner om tussen jou en de andere partij te bemiddelen.

Mediation in plaats van een juridische procedure

Je bevindt je in een situatie waarin je een conflict hebt met een persoon of organisatie en jullie komen er samen niet meer uit, dan kiest je voor SPOT Mediation uit Harderwijk. Je kiest voor mediation in plaats van een lange en vervelende dure procedure voor de rechter, die je vaak ook nog eens heel veel geld, tijd en extra kopzorgen kost. Jullie krijgen van SPOT Mediation de deskundige hulp die jullie nodig hebben en wij helpen u de zaken onderling sneller en tegen lagere kosten op te lossen.

SPOT Mediation uit Harderwijk breng partijen weer met elkaar in gesprek. Door met elkaar samen te gaan werken aan een oplossing zijn de oplossingen altijd beter en veel meer afgestemd op alle behoeftes. Een conflict oplossen waarbij ook nog eens gekeken kan worden naar herstel van het contact.

Uitganspunten bij mediation

De uitgangspunten bij mediation zijn:

 • Deelname aan de mediation is altijd vrijwillig, maar niet vrijblijvend
 • In een overeenkomst worden de taken en verplichtingen van alle betrokken partijen vastgelegd.
 • Een traject duurt niet langer dan enkele maanden.
 • Met uitzondering van strafzaken wordt de gerechtelijke procedure geschorst.
 • Nieuwe informatie die tijdens de gesprekken boven tafel komen zijn vertrouwelijk.
 • Het uitgangspunt is dat alle partijen bij alle gesprekken aanwezig zijn.
 • Na overleg kunnen advocaten/gemachtigden de gesprekken bijwonen.

Scheiding aanvragen met hulp van SPOT Mediation uit Harderewijk. 

Jullie willen uit elkaar en kiest voor een scheiding met de hulp van een mediator. Dit kan wanneer de relatie duurzaam is ontwricht en het niet mogelijk is om nog langer bij elkaar te blijven. Ook als jullie twijfelen of er nog een kans is dan kan SPOT Mediation jullie helpen.

Scheiden kan op elk moment na het huwelijk als beide partijen dit huwelijk willen laten ontbinden. Wanner jullie willen gaan scheiden moet er veel geregeld worden en grote stappen gezet worden. Uiteindelijk vragen we via een procesadvocaat en de rechtbank jullie officiële echtscheiding aan.

Scheidingsprocedure

In goed overleg gaan jullie samen met de mediator een echtscheidingsconvenant opstellen. SPOT Mediation werkt nauw samen met een gespecialiseerd echtscheidingsjurist voor het opstellen van dit echtscheidingsconvenant en daarnaast met diverse procesadvocaten. Dit team aan specialisten zal een verzoekschrift bij de rechtbank indienen, waarmee beide partners samen een scheiding aanvragen.

Als er minderjarige kinderen in het spel zijn, moeten ouders naast een echtscheidingsconvenant ook een ouderschapsplan opstellen. Hierin staan alle afspraken omtrent de kinderen in, jullie kunnen hierbij denken aan afspraken over de omgang. Ook deze worden voorgelegd worden aan de rechter tijdens de echtscheidingsprocedure.

Mediation bij scheiding

Wanneer jullie besloten hebben om te gaan scheiden en samen tot onwijs goede afspraken willen komen dan schakelen jullie SPOT Mediation in. Deze manier van scheiden komt steeds vaker voor en is een duurzame manier bij een echtscheiding. Wij kunnen het hele proces begeleiden zodat er een betere verhouding tussen ex-partners en kinderen ontstaat op langer termijn. Scheiden met een mediator zorgt voor goed einde van jullie relatie.

Ook als het niet helemaal soepel loopt en er onderlinge conflicten zijn maar jullie wel de wens hebben er samen zonder dure advocaten uit te komen staat SPOT Mediation jullie bij.

Uit elkaar zonder getrouwd te zijn

Een relatie kan beëindigd worden zonder dat er sprake is van een huwelijk, dus geen scheiding, ook dan kan mediation een uitkomst zijn. Bijvoorbeeld wanneer er spraken is van een samenlevingscontract of een geregistreerd partnerschap. De mediator stelt wanneer er minderjarige kinderen in het spel zijn in overleg met beide ouders een ouderschapsplan op. Ook bij het verdelen van goederen kan mediation helpen.

SPOT Mediation is een onafhankelijke professionele gesprekspartner. Dit zorg er voor dat voor alle partijen het beste resultaat behaald wordt.

Scheiden in Harderwijk

Wanneer u in Harderwijk of omgeving woont en gaat scheiden is het fijn als uw mediator bij uw scheiding uit de buurt komt. SPOT Mediation heeft een praktijk in Harderwijk waar u vertrouwd, in een veilige setting kunt praten over uw scheiding. Of we komen bij u thuis in de regio Harderwijk.

Kennismaken is gratis en vrijblijvend!

Niks is zo belangrijk als een goed gevoel hebben bij de mediator en vertrouwen hebben in de geboden diensten. Daarom is een kennismakingsgesprek bij SPOT Mediation ALTIJD gratis en geheel vrijblijvend. In dit gesprek maken we niet alleen kennis met elkaar en bespreken we  ook wat we voor elkaar kunnen betekenen, maar gaan we ook op zoek naar de haalbaarheid en eventuele extra wensen en behoeftes. Pas als het voor alle betrokken partijen goed en passend voelt, starten we de mediation, eerder niet!

Meer weten over jullie Mediator, Paul dat leest u hier

SPOT Mediation is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met zaterdag tussen 09:00 en 21:00 uur. Bel gerust op: 0341 – 798 573 of stuur een e-mail middels het onderstaande formulier, dan bellen wij jou!

  Ga naar WhatsApp
  1
  Direct persoonlijk contact?
  WhatsApp met SPOTMediation
  Niks is zo belangrijk als direct en persoonlijk contact. Neem daarom direct via WhatsApp contact op met uw Mediator Paul Middendorp