fbpx

Werkwijze SPOT Mediation Harderwijk

Hoe werkt Mediation

SPOT Mediation uit Harderwijk is een onafhankelijke, zelfstandige en betrouwbare mediator. Het doel van SPOT Mediation is om snel tot een blijvende en passende oplossing te komen. Stel : je zit in een conflict en wil hier samen met de andere partij uitkomen.

Doormiddel van goede en begeleide gesprekken brengen we partijen weer met elkaar in gesprek. Hoe ingewikkeld het conflict ook is, hoe pittig de uitdaging ook kan zijn en hoe ver de partijen ook uit elkaar kunnen staan, waar een wil is is een weg. Wanneer de partijen ergens wel met elkaar in gesprek willen maar niet weten hoe is SPOT Mediation uit Harderwijk de mediator die jullie weer met elkaar laat praten. Hoe pittig of extreem ook niks is te gek.

In veilige en vertrouwelijke gesprekken werken we aan herstel, duidelijke afspraken met een oog op de toekomst.

Wil je er uitkomen, maar weet je niet hoe? SPOT Mediation bemiddeld!

Mediation in stappen

De eerste stap in de Mediation is altijd een kennismakingsgesprek deze vindt plaats in Harderwijk. Het eerste intakegesprek is altijd gratis en verplicht je echt tot niks.

Als tijdens dit intake gesprek blijkt dat SPOT Mediation jullie kan helpen, en jullie de hulp van SPOT Mediatuin uit Harderwijk willen dan start het traject. We maken altijd heldere en duidelijke afspraken welke we vastleggen in een overeenkomst. Zo weten jullie precies waar je aan toe bent ook op het gebied van wederzijdse betrokkenheid en tarieven. Vergeet niet dat we met Mediation ook afspraken maken over vertrouwelijkheid.

Het traject start met een grondige analyse van het probleem of de opdracht. Vervolgens wordt er in goed overleg een oplossing gezocht. Eventueel in samenspraak met externe specialisten. De gesprekken zijn altijd  laagdrempelig en voor alle partijen zo prettig mogelijk. Jullie willen er tenslotte samen uitkomen. Zo wegen alle belangen even zwaar en is de mediator altijd onpartijdig.

Als er overeenstemming is en beide partijen tevreden zijn, wordt alles door SPOT Mediation op papier gezet als dit wenselijk is. Een uitgebreid team van juristen, hypotheekspecialisten, taxateurs, financieel planners etc stelt een volledig convenant op.  Indien nodig bekrachtigt een notaris of rechter het convenant.

Zijn er bijvoorbeeld kinderen bij betrokken? Dan krijgen zij ook een stem in het hele proces. Zij moeten zich natuurlijk ook gehoord voelen in de hele procedure. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een apart gesprek met hen.

Soms kan een conflict net wat meer uitdaging bieden. Bijvoorbeeld omdat één van de betrokkenen de uitdaging heeft van autisme (ASS), AD(H)D, PDD-NOS, narcisme, borderline of hoogsensitiviteit. In tegenstelling tot veel andere mediators is dit bij SPOT Mediation echt géén probleem! De ervaren mediator past het traject hierop aan.

Weten waar u aan toe bent; dat is een belangrijk uitgangspunt!

De principes van SPOT Mediation

Quick 5 principe deel 1

Heldere afspraken

Voor je aan een Mediation traject bij SPOT Mediation uit Harderwijk begint weet je waar je aan toe bent.
Alles wat we tijdens de mediation bespreken blijft vertrouwelijk en in overleg stellen we de juiste documenten op.
Goed is om te weten dat Paul, jullie mediator jullie echt bijstaat. En echt niet elk belletje of mailtje meteen geld kost.

Quick 5 principe deel 2

Snelheid

Het tempo van de mediation passen we aan jullie wensen aan. Willen jullie zo snel mogelijk scheiden? Ook dat kan! Al binnen enkele weken kan SPOT Mediation jullie volledige scheiding geregeld hebben. Neem je liever iets meer de tijd? Ook dat is geen probleem. Het traject passen we aan jullie wensen aan.

Quick 5 principe deel 3

Betrokken

SPOT Mediation is persoonlijk betrokken: Jullie zijn echt geen nummer! Zo heb je altijd persoonlijk contact met de mediator Paul. Dit kan telefonisch, via WhatsApp, face-to-face, via videobellen of per mail. Dit geldt ook buiten kantoortijden en in het weekend. En goed om te weten niet elke (korte) vraag of belletje kost direct geld!

Quick 5 principe deel 4

Samen

Mediation is altijd op basis van vrijwilligheid. Mediaton doe je samen. De Mediator van SPOT Mediation uit Harderwijk is onpartijdig en komt op voor ieder zijn belangen in het traject. Samen bereiken we het maximale en het beste resultaat!

Quick 5 principe deel 5

De afronding

We werken natuurlijk tijdens de hele mediation toe naar een positieve afronding, de kroon op het mediationtraject! Dit kan zijn het tekenen van de vaststellingsovereenkomst of convenant. Maar het belangrijkste is handvaten hebben voor de toekomst. Een opgelost conflict en een hernieuwde positieve start!

Kennismaken is gratis en vrijblijvend!

Niks is zo belangrijk als een goed gevoel hebben bij de mediator en vertrouwen hebben in de geboden diensten. Daarom is een kennismakingsgesprek bij SPOT Mediation ALTIJD gratis en geheel vrijblijvend. In dit gesprek maken we niet alleen kennis met elkaar en bespreken we  ook wat we voor elkaar kunnen betekenen, maar gaan we ook op zoek naar de haalbaarheid en eventuele extra wensen en behoeftes. Pas als het voor alle betrokken partijen goed en passend voelt, starten we de mediation, eerder niet!

Meer weten over jullie Mediator, Paul dat leest u hier

SPOT Mediation is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met zaterdag tussen 09:00 en 21:00 uur. Bel gerust op: 0341 – 798 573 of stuur een e-mail middels het onderstaande formulier, dan bellen wij jou!

    Ga naar WhatsApp
    1
    Direct persoonlijk contact?
    WhatsApp met SPOTMediation
    Niks is zo belangrijk als direct en persoonlijk contact. Neem daarom direct via WhatsApp contact op met uw Mediator Paul Middendorp