SPOT Mediation

Werkwijze mediation

SPOT Mediation uit Harderwijk is een onafhankelijke en betrouwbare mediator. Het doel is om snel tot een blijvende oplossing te komen. Stel : u zit in een conflict en wilt hier samen met de andere partij uitkomen. Dan is het belangrijk om van te voren te weten waar u aan toe bent.

De stappen van het traject

Als eerste vind er een kennismakingsgesprek plaats in Harderwijk. Deze is altijd gratis en verplicht u tot niks.

Daarna start het traject, indien alle partijen het daar mee eens zijn. De vervolgstap is een overeenkomst opstellen. Daardoor weet u precies waar u aan toe bent ook op het gebied van wederzijdse betrokkenheid en tarieven.

Het traject start met een analyse van het probleem. Vervolgens wordt er in goed overleg een oplossing gezocht. Eventueel in samenspraak met externe specialisten. De gesprekken zijn altijd  laagdrempelig en voor alle partijen zo prettig mogelijk. U wilt er tenslotte samen uitkomen. Zo wegen alle belangen even zwaar.

Als er overeenstemming is en beide partijen tevreden zijn, wordt alles door SPOT Mediation op papier gezet. Een uitgebreid team van juristen, notarissen en advocaten stelt een volledig convenant op.  Indien nodig bekrachtigt een notaris of rechter het convenant.

Speciale omstandigheden

Zijn er kinderen betrokken? Dan krijgen zij ook een stem in het hele proces. Zij moeten zich ook gehoord voelen in de procedure. Dit gebeurt door middel van een apart gesprek met hen.

Soms kan een conflict net wat meer uitdaging bieden. Bijvoorbeeld omdat één van de betrokkenen de uitdaging heeft van autisme (ASS), AD(H)D, PDD-NOS, narcisme, borderline of hoogsensitiviteit. In tegenstelling tot veel andere mediators is dit bij SPOT Mediation géén probleem! De ervaren mediator past het traject hierop aan.

Weten waar u aan toe bent; dat is een belangrijk uitgangspunt!

Afspraken zijn duidelijk en de communicatie is helder. Om het duidelijk te maken hanteert QuickMediator een duidelijk Quick 5 principe. “Uw mediation in 5 duidelijke stappen”. SPOT Mediation uit Harderwijk volgt deze:

Quick 5 principe deel 1

Heldere afspraken

Duidelijke afspraken voor u het traject ingaat. Een bescheiden en vast bedrag om uw dossier in behandeling te nemen. Voor dit bedrag kunt u ons laagdrempelig bereiken: niet elke mail of telefoontje kost geld. U krijgt deze begeleiding gedurende het hele traject.

Quick 5 principe deel 2

Snelheid

Geen maandenlange trajecten, u word zo snel en goed mogelijk geholpen. Gezamenlijk bepalen we wat de snelheid van het traject is en hoeveel uren er nodig zijn om uw zaak tot een succes te brengen.

Quick 5 principe deel 3

Betrokken

SPOT Mediation is persoonlijk betrokken: u bent geen nummer! U heeft altijd persoonlijk contact. Dit kan telefonisch, via app, face-to-face, via videobellen of per mail. Dit geldt ook buiten kantoortijden en in het weekend.

Quick 5 principe deel 4

Samen

Mediation doe je samen. Tenslotte is het doel om samen te komen tot een passende oplossing. SPOT Mediation is uw onpartijdige sparringpartner.

Quick 5 principe deel 5

De afronding

De kroon op het mediationtraject: het tekenen van de vaststellingsovereenkomst of convenant. Een helder en duidelijk document die zekerheid geeft voor nu en de toekomst.

SPOT Mediation is aangesloten bij Quick Mediators is een groot netwerk van advocaten en mediation kennis beschikbaar

 • snel resultaat, doordat up-to-date mediation kennis en ervaringen uit een breed netwerk mediators gedeeld wordt
 • scherp en eerlijk mediator uurloon
 • voorkomen van langdurige, kostbare procedures
 • binnen Quick Mediators is een groot netwerk van advocaten en mediation kennis beschikbaar
 • inzage in jarenlange jurisprudentie en literatuur
 • QuickMediator werkt uitsluitend met ervaren MBA/CEO/DGA juristen
 • flinke kostenbesparing, omdat er goede samenwerkingsverbanden zijn

Een overzicht van de tarieven van SPOT Mediation treft u hier aan

SPOT Mediation is aangesloten bij QuickMediator.
Meer weten? Lees dan hier verder

Quick Mediator

Kennismaken is gratis en vrijblijvend!

Niks is zo belangrijk als een goed gevoel hebben bij de mediator en vertrouwen hebben in de geboden diensten. Daarom is een kennismakingsgesprek bij SPOT Mediation ALTIJD gratis en geheel vrijblijvend. In dit gesprek maken we niet alleen kennis met elkaar en bespreken we de casus, maar gaan we ook op zoek naar de haalbaarheid en extra wensen. Pas als het voor alle betrokken partijen goed en passend voelt, starten we de mediation, eerder niet!

Meer weten over uw Mediator, Paul dat leest u hier

SPOT Mediation is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met zaterdag tussen 09:00 en 21:00 uur. Bel gerust op: 0341 – 798 573 of stuur een e-mail middels het onderstaande formulier, dan bellen wij jou!

  SPOT Mediation

  SPOT Mediation de Mediator uit Harderwijk, bij Echtscheidingsmediatior, scheiden, familie mediation. Een ervaren Mediator. Werkzaam in de regio:
  Harderwijk, Zeewolde, Dronten, Lelystad, Biddinghuizen, Swifterbant, Almere, Nunspeet, Nijkerk, Ermelo, Putten, Amersfoort, Bunschoten Spakenburg, Soest, Leusden, Hovelaken, Barneveld, Hierden, Elspeet, Uddel, Garderen, Voorthuizen, Hulshorst, ’t Harde, Oldebroek en Elburg

  Uw Mediator is aangesloten bij Quick Mediator