Kind met autisme (ASS), PTSS, AD(H)D, borderline of hoogsensitiviteit?
Het kan voorkomen dat een kind van ouders die een conflict hebben een diagnose heeft en toch betrokken mag worden bij de mediation. Dat is bij SPOT Mediation geen probleem. Hier is extra ruimte en ruime kennis voor aanwezig. De ervaren mediator spreekt de taal van het kind en zorgt dat deze gehoord mag worden in het proces. Wanneer er individuele begeleiding bij de echtscheiding nodig is, kan de mediator hiervoor zorgen.
Zeggen wat we doen, en doen wat we beloven.
Waar mogelijk wordt een duidelijke structuur geboden waarbij de concrete stappen worden uitgelegd. Op deze manier wordt het proces voorspelbaar gehouden. De aandacht is er niet alleen voor de partner met een eventuele uitdaging, maar ook voor de partij zonder deze uitdaging. Beide partijen kunnen zichzelf zijn in het mediation traject bij SPOT Mediation.
Een gesprek moet fijn blijven.
Een gesprek moet voor beide partijen als prettig en constructief worden ervaren. Dit kan, bijvoorbeeld, door gesprekken in te korten, pauzes in te lassen of door gesprekken te verdelen over meerdere afspraken. Er wordt hierbij rekening gehouden met de wensen van beide partijen. Mediation heeft als doel er samen uit te komen. Concrete afspraken kunnen gemaakt worden door rekening te houden met elkaars behoeftes en manier van denken.
Extra ondersteuning en hulpverleners
Wanneer het nodig blijkt en beide partijen het hier mee eens zijn, mogen hulpverleners of een ondersteuner aansluiten in het gesprek. Deze hulpverlener of begeleider tekent een geheimhoudingsverklaring en heeft geen zeggenschap over de inhoud, maar mag het proces en de belangen van de cliënt bewaren. Belangrijk is dat beide partijen zich gehoord voelen in de mediation en er gewerkt wordt aan constructieve oplossingen.