SPOT Mediation

Mediation met extra zorg

SPOT Mediation is ook gespecialiseerd in mediation waarbij sprake is van extra zorg, een diagnose. Indien één van de betrokkenen te maken heeft met autisme (ASS), PTSS, AD(H)D, narcisme, borderline of hoogsensitiviteit.
SPOT Mediation heeft jarenlange ervaring met deze uitdagingen. Hierdoor kan de mediator met zorg werkbare en praktische oplossingen vinden om het traject tot een goed einde te brengen.

Een ervaren mediator die er zorg voor heeft

Heeft u of de persoon met wie u een mediation traject in wilt gaan autisme (ASS), PTSS, AD(H)D, narcisme, borderline of hoogsensitiviteit? Dan zal dit ook van invloed zijn op het traject bij SPOT Mediation en dat is geen probleem. Om het traject succesvol af te ronden vergt dit specifieke kennis en kunde om de belangen van beide partijen naar volle tevredenheid te kunnen behartigen. SPOT Mediation uit Harderwijk heeft brede ervaring en kennis met deze uitdagingen. Een met zorg uitgestippeld, gepersonaliseerd traject, biedt hierbij houvast.

Mediation Harderwijk

Eigen manier van denken

Iedereen heeft zijn of haar eigen manier van denken en van het verwerken van  informatie. Voor mensen die op dezelfde golflengte zitten is dit geen probleem. Wanneer er sprake is van een uitdaging als autisme (ASS), PTSS, AD(H)D, narcisme, borderline of hoogsensitiviteit, moet hier meer rekening mee worden gehouden. Ieder individu heeft een andere behoefte om gehoord te worden.

De ervaren mediator van SPOT Mediation uit Harderwijk kijkt naar de individuele behoefte van beide partijen en houdt hier rekening mee. Is er behoefte aan meer visuele begeleiding? Duidelijke structuur in de gesprekken en de stappen? Welke maskers hoeven er nu niet opgezet te worden? Hoe zetten we de belangen van beide partijen centraal? Iedereen heeft een andere aanpak nodig en de mediator van SPOT Mediation uit Harderwijk heeft de kennis en kunde in huis om deze signalen te herkennen, bespreekbaar te maken en de mediation hierop aan te passen.

Kind met autisme (ASS), PTSS, AD(H)D, borderline of hoogsensitiviteit?

Het kan voorkomen dat een kind van ouders die een conflict hebben een diagnose heeft en toch betrokken mag worden bij de mediation. Dat is bij SPOT Mediation geen probleem. Hier is extra ruimte en ruime kennis voor aanwezig. De ervaren mediator spreekt de taal van het kind en zorgt dat deze gehoord mag worden in het proces. Wanneer er individuele begeleiding bij de echtscheiding nodig is, kan de mediator hiervoor zorgen.

Zeggen wat we doen, en doen wat we beloven. 

Waar mogelijk wordt een duidelijke structuur geboden waarbij de concrete stappen worden uitgelegd. Op deze manier wordt het proces voorspelbaar gehouden.  De aandacht is er niet alleen voor de partner met een eventuele uitdaging, maar ook voor de partij zonder deze uitdaging. Beide partijen kunnen zichzelf zijn in het mediation traject bij SPOT Mediation.

Een gesprek moet fijn blijven. 

Een gesprek moet voor beide partijen als prettig en constructief worden ervaren. Dit kan, bijvoorbeeld, door gesprekken in te korten, pauzes in te lassen of door gesprekken te verdelen over meerdere afspraken. Er wordt hierbij rekening gehouden met de wensen van beide partijen. Mediation heeft als doel er samen uit te komen. Concrete afspraken kunnen gemaakt worden door rekening te houden met elkaars behoeftes en manier van denken.

Extra ondersteuning en hulpverleners

Wanneer het nodig blijkt en beide partijen het hier mee eens zijn, mogen hulpverleners of een ondersteuner aansluiten in het gesprek. Deze hulpverlener of begeleider tekent een geheimhoudingsverklaring en heeft geen zeggenschap over de inhoud, maar mag het proces en de belangen van de cliënt bewaren. Belangrijk is dat beide partijen zich gehoord voelen in de mediation en er gewerkt wordt aan constructieve oplossingen.

Kennismaken is gratis en vrijblijvend!

Niks is zo belangrijk als een goed gevoel hebben bij de mediator en vertrouwen hebben in de geboden diensten. Daarom is een kennismakingsgesprek bij SPOT Mediation ALTIJD gratis en geheel vrijblijvend. In dit gesprek maken we niet alleen kennis met elkaar en bespreken we de casus, maar gaan we ook op zoek naar de haalbaarheid en extra wensen. Pas als het voor alle betrokken partijen goed en passend voelt, starten we de mediation, eerder niet!

Meer weten over uw Mediator, Paul dat leest u hier

SPOT Mediation is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met zaterdag tussen 09:00 en 21:00 uur. Bel gerust op: 0341 – 798 573 of stuur een e-mail middels het onderstaande formulier, dan bellen wij jou!

    SPOT Mediation

    SPOT Mediation de Mediator uit Harderwijk, bij Echtscheidingsmediatior, scheiden, familie mediation. Een ervaren Mediator. Werkzaam in de regio:
    Harderwijk, Zeewolde, Dronten, Lelystad, Biddinghuizen, Swifterbant, Almere, Nunspeet, Nijkerk, Ermelo, Putten, Amersfoort, Bunschoten Spakenburg, Soest, Leusden, Hovelaken, Barneveld, Hierden, Elspeet, Uddel, Garderen, Voorthuizen, Hulshorst, ’t Harde, Oldebroek en Elburg

    Uw Mediator is aangesloten bij Quick Mediator