SPOT Mediation Harderwijk

SPOT Mediation helpt bij conflicten

Wat is SPOT Mediation?

SPOT Mediation is de mediator in Harderwijk die het vanuit een andere hoek benadert. U kunt hier terecht voor gespecialiseerde hulp bij allerlei conflicten waar u zelf niet meer uitkomt. U bent in de juiste handen bij ons.

Wat is Mediation?

Mediation betekend letterlijk; bemiddelen, in onderling overleg zoeken we een oplossing voor een conflict die u heeft. Wanneer u kiest voor mediation wilt u een conflict (vaak) tussen meerdere partijen oplossen. Hierbij treedt SPOT Mediation uit Harderwijk op als onbevooroordeelde en onafhankelijke gesprekspartner om tussen u en de andere partij te bemiddelen.

Kinderen

Bij sommige conflicten zoals een echtscheiding, kan het zo zijn dat er kinderen bij betrokken zijn. Eén van de belangrijke specialismen bij SPOT Mediation is de extra aandacht voor het kind. Zo krijgen kinderen namelijk de focus en worden zij betrokken in het proces, waarin al hun wensen gehoord en gewaarborgd worden.

Daarnaast kan SPOT Mediation uit Harderwijk met hulp van SPOT Coaching het kind één op één begeleiding geven. Het doel hiervan is om hen een nieuwe weg te laten vinden in een echtscheiding.

Een extra zorgbehoefte

Een conflict is op zichzelf staand vaak lastig, maar deze kunnen als nog uitdagender ervaren worden wanneer één van de betrokkenen te maken heeft met een extra zorgbehoefte. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld autisme (ASS), PTSS, ADHD, PDD-NOS, narcisme, borderline of HSP (hoogsensitief). Door de jarenlange ervaring met deze uitdagingen, spreekt de mediator de juiste taal om in deze situatie tot een praktische en werkbare oplossing te komen.  

SPOT Mediation

Mediation in plaats van een juridische procedure

U bevindt zich in een situatie waarin u een conflict heeft met een persoon of organisatie en u komt er samen niet uit, dan kiest u voor SPOT Mediation. Dit in plaats van een lange en vervelende procedure voor de rechter, die u vaak ook nog eens veel geld en tijd en extra kopzorgen kost. U krijgt van ons de deskundige hulp die u nodig heeft en wij helpen u de zaken onderling sneller en tegen lagere kosten op te lossen.

SPOT Mediation is succesvol!

In ruim 95% van de gevallen heeft SPOT Mediation een goede afloop opgeleverd. Hierdoor was een procedure bij de rechter niet meer nodig. Naast de goede begeleiding, komt dit doordat alle partijen vrijwillig meewerken om een goede oplossing te vinden.

Garanties

 • U kunt er bij ons van op aan dat u wordt geholpen door een mediator die getraind is in het begeleiden van gesprekken
 • De mediator is onbevooroordeeld en helpt bij het vinden van de juiste oplossing.
 • Alle partijen kunnen er van op aan dat de mediator onafhankelijk is.

Niet vrijblijvend

Deelname aan een mediation is vrijwillig maar niet vrijblijvend, de gemaakte afspraken zijn bindend. Alle betrokken partijen moeten bereid zijn om samen naar een passende oplossing toe te werken. Iedereen die bij de gesprekken aanwezig is, zal worden gehouden een aan volledige geheimhouding omtrent de inhoud en het verloop van de gesprekken. De afspraken die worden gemaakt, komen in een overeenkomst, waarvan verwacht wordt dat beide partijen deze overeenkomst zullen tekenen.

SPOT Mediation en mijn zaak loopt bij de rechter?

Mocht het zo zijn dat uw zaak bij de rechter loopt, dan kunt u nog steeds kiezen voor mediation. U kunt ons op eigen verzoek benaderen, maar dit kan ook via de rechter. Het is belangrijk om tot een oplossing te komen, waarbij het een fijner gevoel zal geven als dit samen is gelukt, dan gedwongen opgelegd door een rechter.

Rechtszaken met mediation

Mediation is mogelijk bij civiele zaken, familierechtelijke zaken, bestuursrechtelijke zaken en belastingzaken. In sommige gevallen is het mogelijk bij strafzaken. Als het gaat om vreemdelingenzaken dan is mediation niet mogelijk.

Het grote voordeel is dat u ook niet-juridische aspecten in uw oplossing kunt betrekken. Dat is bij een procedure bij de rechter niet mogelijk.

Tijdens het traject bij SPOT Mediation uit Harderwijk wordt de procedure bij de rechter stilgelegd. In strafzaken blijft de zittingsdatum wel vast staan. Als de bemiddeling niet slaagt, wordt de procedure bij de rechter hervat.

Uitgangspunten 

De uitgangspunten bij mediation naast rechtspraak zijn:

 • Deelname is vrijwillig, maar niet vrijblijvend
 • In een overeenkomst worden de taken en verplichtingen van alle betrokken partijen vastgelegd.
 • Een traject duurt niet langer dan drie maanden. Korter is wel mogelijk.
 • Met uitzondering van strafzaken wordt de gerechtelijke procedure geschorst.
 • Nieuwe informatie die tijdens de gesprekken boven tafel komen zijn vertrouwelijk.
 • Het uitgangspunt is dat alle partijen bij alle gesprekken aanwezig zijn.
 • Na overleg kunnen advocaten/gemachtigden de gesprekken bijwonen.

Scheiding aanvragen met hulp van SPOT Mediation

Je wilt uit elkaar en kiest voor een scheiding met de hulp van een mediator. Dit kan wanneer de relatie duurzaam is ontwricht en het niet mogelijk is om nog langer bij elkaar te blijven.

Verschillende vormen van scheiding

Er zijn drie manieren om te scheiden:

 • Echtscheiding
 • Scheiding van tafel en bed
 • Ontbinding van het huwelijk na scheiding van tafel en bed

Scheiden kan op elk moment na het huwelijk als beide partijen dit huwelijk willen laten ontbinden na een scheiding van tafel en bed. In dit geval moeten partners minsten drie jaar gescheiden van elkaar leven. Bij alle vormen is het noodzakelijk om een advocaat een verzoek bij de rechtbank te laten indienen.

Scheidingsprocedure

In goed overleg stellen de partijen samen met de mediator een echtscheidingsconvenant op. SPOT Mediation werkt nauw samen met diverse advocaten. Deze zal een verzoekschrift bij de rechtbank indienen, waarmee beide partners samen een scheiding aanvragen. U heeft hier geen omkijken naar.

Als er minderjarige kinderen in het spel zijn, moeten ouders naast een echtscheidingsconvenant ook een ouderschapsplan opstellen. Hierin staan alle afspraken omtrent de kinderen in, u kunt hierbij denken aan afspraken over de omgang. Ook deze moet voorgelegd worden aan de rechter.

Mediation bij scheiding

Als partners het niet met elkaar eens zijn, kan er een mediator ingeschakeld worden bij uw scheiding om tot een goede oplossing te komen. Dit komt steeds vaker voor en is een duurzame manier bij een echtscheiding. Wij kunnen u het hele proces begeleiden zodat er een betere verhouding tussen ex-partners en kinderen ontstaat op langer termijn. Scheiden met een mediator zorgt voor goed einde van uw relatie.

Uit elkaar zonder getrouwd te zijn

Een relatie kan beëindigd worden zonder dat er sprake is van een huwelijk, dus geen scheiding, ook dan kan mediation een uitkomst zijn. De mediator stelt wanneer er minderjarige kinderen in het spel zijn in overleg met beide ouders een ouderschapsplan op. Ook bij het verdelen van goederen kan mediation helpen.

SPOT Mediation is een onafhankelijke gesprekspartner. Dit zorg er voor dat voor alle partijen het beste resultaat behaald wordt.

Scheiden in Harderwijk

Wanneer u in Harderwijk of omgeving woont en gaat scheiden is het fijn als uw mediator bij uw scheiding uit de buurt komt. SPOT Mediation heeft een praktijk in Harderwijk waar u vertrouwd, in een veilige setting kunt praten over uw scheiding. Of we komen bij u thuis in de regio Harderwijk.

Kennismaken is gratis en vrijblijvend!

Een kennismakingsgesprek bij SPOT Mediation is ALTIJD GRATIS en geheel vrijblijvend. Tijdens deze kennismaking bespreken we de situatie en kijken we naar de haalbaarheid van de wensen. Pas als het voor alle betrokken partijen een goed gevoel geeft, starten we de mediation, eerder niet!

Meer weten over uw Mediator, Paul dat leest u hier

SPOT Mediation is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met zaterdag tussen 09:00 en 21:00 uur. Bel gerust op: 0341 – 798 573 of stuur een e-mail middels het onderstaande formulier, dan bellen wij jou!

  SPOT Mediation

  SPOT Mediation de Mediator uit Harderwijk, bij Echtscheidingsmediatior, scheiden, familie mediation. Een ervaren Mediator. Werkzaam in de regio:
  Harderwijk, Zeewolde, Dronten, Lelystad, Biddinghuizen, Swifterbant, Almere, Nunspeet, Nijkerk, Ermelo, Putten, Amersfoort, Bunschoten Spakenburg, Soest, Leusden, Hovelaken, Barneveld, Hierden, Elspeet, Uddel, Garderen, Voorthuizen, Hulshorst, ’t Harde, Oldebroek en Elburg.