fbpx
SPOT Mediation

Ouderschapsplan 2.0

Wanneer je gaat scheiden en er zijn kinderen bij betrokken ben je sinds 2009 wettelijk verplicht een ouderschapsplan op te (laten) stellen.

Veel ouders liepen na hun scheiding tegen veel problemen aan rondom de kinderen en de gemeenschappelijke afspraken. Dat moest anders en de tweede kamer heeft destijds besloten dat een ouderschapsplan een verplicht onderdeel moest worden van een scheiding.

Hierin moesten goede en werkbare afspraken komen te staan waar beide ouders zich na de scheiding aan zouden moeten gaan houden.

Nu, vele jaren laten bestaat deze verplichting gelukkig nog steeds. Zijn er goede en duidelijke regels opgesteld rondom dit ouderschapsplan met wat er minimaal in moet staan en hoe de rechtbank hier mee om mag en moet gaan.

Hoewel het belang en het nut van het ouderschapsplan absoluut niet ter discussie staat is het wel belangrijk om met de tijd mee te blijven gaan. De kinderen worden ouder, de situaties veranderen. Misschien gaat één van de ouders wel verhuizen, komt er een andere partner in het spel met ook eigen kinderen of…… noem maar op.

De in 2009 statig ingevoerde ouderschapsplan vergt wel een moderne uitvoering. Een ouderschapsplan in de huidige, tegenwoordige tijd.

Mediator Harderwijk

Ouderschapsplan met een vernieuwende aanpak

SPOT Mediation uit Harderwijk stelt het belang van de kinderen voorop bij het maken van het ouderschapsplan, logisch toch?
Natuurlijk gaan we wel samen met de ouders kijken wat is realistisch en wat is haalbaar. Hoe werkt het nu en wat zijn nu de behoeftes van de kinderen. We gaan gezamenlijk een ouderschapsplan opstellen die volledig voldoet aan de wettelijke eisen. Maar in tegenstelling tot het standaard ouderschapsplan die uit 2009 dateert gaan we bij SPOT Mediation uit Harderwijk net even een paar stapjes verder.

versie 2.0

Een ouderschapsplan is een werkdocument. Daarom spreken jullie ook af dat jullie minstens één keer per jaar het ouderschapsplan evalueren met elkaar. Werken de afspraken nog die we gemaakt hebben? Kunnen we nog verder met het plan zoals deze er nu is? Dat is niet nieuw.

bla bla

Kennismaken is gratis en vrijblijvend!

Niks is zo belangrijk als een goed gevoel hebben bij de mediator en een vertrouwen hebben in de geboden diensten. Daarom is een kennismakingsgesprek bij SPOT Mediation ALTIJD gratis en geheel vrijblijvend. In dit gesprek maken we niet alleen kennis met elkaar en bespreken we de casus, maar gaan we ook op zoek naar de haalbaarheid en extra wensen. Pas als het voor alle betrokken partijen goed en passend voelt, starten we de mediation, eerder niet!

Meer weten over uw Mediator, Paul dat leest u hier

SPOT Mediation is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met zaterdag tussen 09:00 en 21:00 uur. Bel gerust op: 0341 – 798 573 of stuur een e-mail middels het onderstaande formulier, dan bellen wij jou!

  SPOT Mediation

  SPOT Mediation de Mediator uit Harderwijk, bij Echtscheidingsmediatior, scheiden, familie mediation. Een ervaren Mediator. Werkzaam in de regio:
  Harderwijk, Zeewolde, Dronten, Lelystad, Biddinghuizen, Swifterbant, Almere, Nunspeet, Nijkerk, Ermelo, Putten, Amersfoort, Bunschoten Spakenburg, Soest, Leusden, Hovelaken, Barneveld, Hierden, Elspeet, Uddel, Garderen, Voorthuizen, Hulshorst, ’t Harde, Oldebroek en Elburg.

  Ga naar WhatsApp
  1
  Direct persoonlijk contact?
  WhatsApp met SPOTMediation
  Niks is zo belangrijk als direct en persoonlijk contact. Neem daarom direct via WhatsApp contact op met uw Mediator Paul Middendorp